home Casino Reality Variera ditt spel

Variera ditt spel

 

Att bli en förutsägbar pokerspelare i cashgames är givetvis inget att sträva efter; man vill helst variera sin spelstil så gott det går.

Visst kan man välja en viss “table image” som man baserar sitt spel på, men när man spelar mot skickliga spelare är det extra viktigt att kunna avvika från mallen och kunna växla tempo när det behövs. Vill man ha en chans mot duktiga spelare behöver man ta reda på deras tendenser och justera sitt spel därefter.

“Spela spelaren”

Att spela spelaren lika mycket som sina kort är en klyscha som används flitigt av många pokerskribenter, men det stämmer bra även om det är en sanning med modifikation och är tveklöst viktigast på de högre nivåerna.

På lägre nivåer möter man många motståndare som synar med vad som helst som på något sätt kommer i kontakt med floppen. Sådana spelare spelar mest för spänningens skull och för att det är roligt. De vill förstås gärna försöka vinna lite pengar i processen och ibland lyckas de, men inte särskilt ofta. Med motståndare av det slaget är det viktigast att spela sina kort och ta bra betalt de gånger man tror att man leder. Bluffar förlorar helt sin effektivitet mot lösa, passiva spelare på låga nivåer.

I takt med att insatserna ökar blir konkurrensen hårdare och man tvingas anpassa sig efter sina motståndare med ett mer varierat spel. När man flyttat upp några nivåer hittar man allt färre “calling stations” men desto fler aggressiva och svårlästa spelare.

Planering

En förutsättning för att kunna variera sitt spel på ett effektivt sätt är naturligtvis att man är odelat uppmärksam på spelet. Man vill veta exakt hur och när motståndaren betar och aldrig missa de tillfällen när händerna visas ned. Målet är att känna sina motståndare vid bordet utan och innan och därigenom alltid ha ett bra underlag för att fatta rätt beslut i alla situationer.

Bordet har ofta en särskilt dynamik som man vill spela efter. När spelet börjar bli super-tajt kan man försöka sig på något fler bluffar som man inte hade haft någon nytta av på lägre nivåer. Är bordet extremt löst och aggressivt har man å andra sidan råd att vänta på de bättre händerna innan man gör sitt drag.

Ofta är spelet på de högre nivåerna väldigt tajt och motståndarna är också observanta. I ett sådant spel skadar det inte att representera en viss image för att sedan avvika från sitt vanliga spel vid väl valda tillfällen. Exempelvis kan det vara värt att testa en superaggressiv spelstil, men samtidigt undvika att gå för långt med sina händer. En förutsättning för att lyckas är givetvis att man vet vad man gör och har en bra uppfattning om sina motståndare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *